Koti

4 parasta vinkkiä lasten auttamiseen muuton kanssa

608views

Jos sinulla on pieniä lapsia, saatat jo tietää, kuinka paljon kotiin muuttaminen voi vaikuttaa heihin. Heidän ystävänsä ja tuttu ympäristö viedään pois. He menettävät koulunsa ja saavat trauman, kun he sopeutuvat tuntemattomiin olosuhteisiin ja uusiin kasvoihin. Tässä on neljä parasta vinkkiä, jotka auttavat lapsia selviytymään kodin muuttamisesta.
1. Anna lapsille rooli päätöksentekoprosessissa
Lapsilla ei ehkä ole sananvaltaa tai hallintaa itse kotimuuttoon, mutta tärkeitä päätöksiä on silti tehtävä. Saatat muuttaa uuden työpaikan tai olosuhteiden muutoksen vuoksi, jota lapset eivät ehkä ymmärrä. Voit kuitenkin kommunikoida tehokkaasti lasten kanssa ja antaa heille mahdollisuuden osallistua. Tarkat päätökset riippuvat lapsesi iästä ja kypsyydestä. Pienet lapset kokevat muuton vähemmän traumaattiseksi, jos kysyt heiltä, ​​mihin huoneisiin he haluaisivat sijoitettavan tietyt huonekalut tai millaisen huoneen pitäisi olla. Vanhemmat lapset voivat arvostaa sananvaltaa koulussa, jossa he käyvät, jos mahdollista.
2. Pidä tutut rutiinit
Lapset viihtyvät rutiineissa, ja muutto on paljon vähemmän pelottava ja traumaattinen, jos yrität pitää nämä rutiinit liikkuessasi. Lapsesi voivat esimerkiksi olla tottuneet ulkoiluttamaan perheen koiraa joka ilta. Sinun tulee yrittää säilyttää tämä rutiini, kun muutat kotiin. Muita rutiineja voivat olla pesupäivä tai yksi ilta viikossa, jolloin syöt meksikolaista ruokaa. Jos kotisi sulkemispäivät eivät täsmää ja sinun on säilytettävä omaisuuttasi omassa säilytystilassasi asuessasi puolivälissä, nämä rutiinit yhdistävät lapsesi kokemuksen. Kotona muuttaminen sujuu paljon sujuvammin lapsille, joilla on rutiineja.
3. Anna lapsille niin paljon tietoa kuin mahdollista
Lapset, kuten aikuiset, pelkäävät tuntematonta. Tämä on iso osa sitä, miksi heidän on vaikea muuttaa kotiin. He pelkäävät, saavatko he ystäviä uudessa koulussaan. He saattavat kyseenalaistaa sopivatko he joukkoon, ja he ovat huolissaan vanhojen ystäviensä jättämisestä. Paras tapa auttaa lapsia on antaa heille mahdollisimman paljon tietoa. Google Mapsin ja sen Street View’n ansiosta tämä on paljon helpompaa kuin ennen – saatat pystyä näyttämään lapsillesi uuden kotisi ulkopuolelta verkossa. Sinun tulisi näyttää lapsillesi heidän uusi koulunsa, sen verkkosivusto ja uuden kotisi ympärillä olevat paikat. Tämä auttaa lapsia sopeutumaan muuttoon.
4. Anna lastenne pitää omaisuutensa
Monet aikuiset näkevät kotiin muuttamisen mahdollisuutena päästä eroon. He saattavat haluta myydä tavaroita eBayssa, lahjoittaa käyttämättömiä tavaroita hyväntekeväisyyteen tai jopa “ilmaiseksi kierrättää” sotkuaan lahjoittamalla ne. Auttaaksesi lapsiasi sinun tulee torjua halu muuttaa roskat aarteeksi. Lapset ovat usein emotionaalisesti kiintyneitä omaisuuteensa, vaikka he eivät enää käytä niitä. Sinusta se saattaa tuntua ruosteiselta pyörältä autotallissa, mutta lapsellesi se edustaa vuosien onnellisia muistoja. Kun annat lastensa pitää omaisuutensa, se vaimentaa tuntemattomiin tiloihin muuttamisesta aiheutuvaa shokkia.
Johtopäätös
Muutatpa suoraan tai käytät säilytysyksikköä, kotiin muuttaminen voi olla vaikeaa lapsille. Näiden neljän vinkin pitäisi auttaa ketä tahansa vanhempaa kasvattamaan lastaan ​​kotiin muuton aikana. Mitä mieltä olet vinkeistämme? Jätä meille kommentti alle!